جمعيت آرتميا اورمو گولو تقريبا به صفر رسيده است

۱۹ مهر ۱۳۸۹

جمعيت آرتميا اورمو گولو تقريبا به صفر رسيده است

حسن عباس‌نژاد، مديركل محيط زيست آزربايجان غربي كه مديريت پارك ملي درياچه اورميه را نيز بر عهده دارد گفت شوري درياچه به حد فوق اشباع رسيده و هم‌اكنون با 20 گرم بر ليتر افزايش نسبت به ماه گذشته به 360 گرم بر ليتر رسيده است. از سوي ديگر 3 هزار كيلومتر مربع از اراضي درياچه به شوره‌زار تبديل شده است.
وي با اشاره به اين كه ورودي آب درياچه اورميه هم اكنون صفر است، افزود: در خصوص مديريت زيست بومي درياچه اورميه در سطح ملي تصميمات خوبي گرفته شده و ستاد اجرايي آن در سطح ملي تشكيل شده و حق آبه درياچه اورميه 1/3 ميليارد مترمكعب در سال تعيين شده است كه سه استان آزربايجان غربي،آزربايجان  شرقي و كردستان موظف به تامين اين حق‌آبه شده‌اند. از سوي ديگر موضوع انتقال بين حوضه‌اي نيز در حال پيگيري است كه در اين خصوص گزينه‌هاي مختلفي مطرح شده است.
مدير كل محيط زيست آزربايجان غربي با اشاره به اين كه باروري ابرها نيز از ديگر تصميمات اتخاذ شده در اين زمينه است، افزود: در عين حال مطلع شديم كه رييس‌جمهوري دستور انتقال 2 ميليارد مترمكعب آب را به اين حوضه صادر كرده است كه با توجه به حق‌آبه تعيين شده در اين خصوص پيش‌بيني مي‌كنيم وضعيت درياچه اورميه بهبود يابد.
وي با اشاره به اين كه مجموعه اقدامات انجام شده مثبت بوده است، گفت: اگر شرايط جوي به حالت عادي باز گردد قطعا وضعيت درياچه اورميه بهتر از سال‌هاي 81 و 82 خواهد شد.
مدير كل محيط زيست آزربايجان غربي مهمترين مشكل درياچه اورميه كاهش نزولات آسماني، استفاده بي رويه از آب‌هاي زيرزميني و ورودي صفر آب از رودخانه‌هاي حوضه آبخيز درياچه اورميه عنوان كرد و  گفت: كاهش نزولات آسماني موجب افزايش فشار بر آب‌هاي زيرزميني شده و همين امر موجب شده با تخليه آب‌هاي زيرزميني، آب شور جايگزين آن شود.
وي با اشاره به اين كه هم اكنون 21 رودخانه با 39 مسيل وارد درياچه اورميه مي‌شوند گفت: در حال حاضر بر روي تمامي اين رودخانه‌هاي منتهي به اين درياچه يا سد احداث شده و يا در دست احداث است.
مدير كل محيط زيست آزربايجان غربي تاكيد كرد: يكي از مشكلات عمده بهره‌برداري از سدهاي احداث شده بر روي درياچه اورميه است كه پيش‌بيني مي‌شود 4 ميليارد متر مكعب آب از اين سدها براي كشاورزي و ساير مصارف طي سال‌هاي آينده بهره‌برداري شود كه اين امر فشار مضاعفي را بر درياچه اورميه وارد مي‌كند.
وي در خصوص تاثير ميانگذر درياچه اورميه بر خشك شدن آن گفت: به اعتقاد بنده احداث اين ميانگذر هيچ گونه تاثيري بر خشك شدن درياچه اورميه نداشته و تنها چرخه آب را بر هم زده و اين امر موجب شده است رسوبات در بخش جنوبي درياچه اورميه انباشته شود.
مدير كل محيط زيست آزربايجان غربي به افت شديد جمعيت آرتميا در درياچه اورميه اشاره كرد و گفت: بررسي‌هاي صورت گرفته نشان مي‌دهد ميزان آرتميا در درياچه اورميه به شدت كاهش يافته و تقريبا به صفر رسيده است، اما سيست آن تا 50 سال باقي مي‌ماند كه اميد داريم با آبدار شدن مجدد درياچه اورميه شاهد حضور آرتميا به عنوان مهمترين موجود اين درياچه باشيم.
ايسنا


بؤلوم : خبر یازار : elman 0 باخیش

د ژ اقوام مانايي در تپه تاريخي قالايچي اورميه

۱۹ مهر ۱۳۸۹

  د ژ اقوام مانايي در تپه تاريخي قالايچي اورميه  

اروميه- خبرنگار آفرينش
در دو دهه اخير كه پژوهش هاي تازه باستان شناسي در آذربايجان غربي به صورت منطقه اي اجرا مي شود ،  مطالعاتي به منظور كسب اطلاعات جديد براي تكميل پژوهش ها و يا رفع مشكلات هيئت هاي باستان شناسي مشترك ايراني و خارجي كه سابقا در اين منطقه از شمال غرب ايران فعاليت داشتند ،  صورت گرفت .
قالايچي بخشي از اين پروژه هاست كه براي تكميل پروژه مطالعاتي تپه حسنلو و با هدف جمع آوري اطلاعات بيشتر از فرهنگ پادشاهي مانا درحوزه جنوبي درياچه اروميه كاوش مي شود .
تپه قالايچي در مجاورت روستايي به همين نام از توابع شهرستان بوكان قرار دارد كه به گفته كارشناسان و باستان شناسان ، مركز اقوام مانايي مي باشد كه در هزاره اول پيش از ميلاد با فرهنگ حكومتي پادشاهي زندگي مي كردند .
اين محل كهن و تاريخي در سال 1364 توسط بهمن كارگر باستان شناس مديريت ميراث فرهنگي آذربايجان غربي كه بررسي هايي را براي تعيين امپراطوري اورارتو و پژوهش هاي تازه بر مسيرهاي نظامي سارگون دوم پادشاه آشور در جنوب درياچه اروميه انجام مي داد ، شناسايي شد .
در فصل نخست كاوش يك يادمان سنگي به خط آرامي كهن از اين محل كشف شد كه تعلق اين محل را به "زيرتو" ، "زعتر" يعني مركز اقوام مانايي كه كرارا در كتيبه هاي آشور جديد از آن نام برده شده ، تائيد مي كند .
رسول بشاش كنزق اين كتيبه را خوانده و اخيرا آندره لومر آن را بازخواني كرده و در هر دو قرائت كه به چاپ رسيده ، واژه هاي "زعتر" ، "زيرتو" و "هالدي" ، به معناي خداي جنگ و بزرگ ترين خداي اورارتوها در كتيبه خوانده شده است.
در اين دوره از كاوش ها همچنين يك ساختمان بزرگ ستوندار با ديوارهاي عريض كشف شد و باعث شد ، ضمن انتخاب روش كار و آغاز منظم كاوش هاي علمي به طور مستمر ، برنامه بررسي اطراف محل نيز در كنار كاوش هاي علمي انجام پذيرد .
نهايتا پس از يك وقفه 15 ساله ، در دومين فصل از كاوش هاي قالايچي در سال 1378 دو محل ديگر كه هم دوره و در ارتباط با قالايچي بودند ، شناسايي شدند . اين دو محل ، دو دژ ديده باني و تقويتي به نام هاي سنگر و آربنوس مي باشند كه اين دو مكان نيز از طرف هيئت كاوش سازمان ميراث فرهنگي استان مورد شناسايي قرار گرفته است .
نمايان ساختن ساختمان بزرگ ستوندار در مركز تپه كه معبد مانايي در "زيرتو" است ، به دست آوردن اطلاعات بيشتر در مورد صنعت سفالگري ، معماري ، حجاري ، آجرهاي لعابدار منقوش با موضوعات متنوع اساطيري انساني ، گياهي ، حيواني و هندسي مربوط به تزئينات ابنيه ، شناسايي نظامي كوهستاني با عملكردهاي استحفاظي ، ديده باني و تقويتي در اطراف قالايچي و اطلاع يافتن از نحوه احداث جاده هاي نظامي ماناها نتايج قسمتي از دومين و سومين فصل حفاري در اين مكان بوده است .
در سومين فصل از كاوش هاي تپه قالايچي كه در سال 79 انجام گرفت ، هيئت كاوش موفق به كشف و شناسايي بزرگ ترين قلعه نظامي مانايي ها به نام قلعه جان آقا كه در ساحل شمال زرينه رود و در ارتفاعات كوه مجاور روستاي جان آقا از توابع شهرستان مياندوآب واقع است ، شدند و با در نظر گرفتن اهميت موضوع سريعا اقدام به نقشه برداري كلي از محل شد .
از ويژگي هاي اين قلعه كوهستاني كه مهم ترين قلعه نظامي در منطقه بوده ، مي توان به انتخاب مكان ، استفاده از مصالح سنگي بدون ملات در ساختمان دژ، بهره گيري از خط رابط براي تسهيل و تسريع حركت سربازان در قلعه و اسكان نيروهاي نظامي در فضاهاي داخلي تعبيه شده موجود در حصار دژ اشاره نمود .
گفتني است : هدف از كاوش تپه قالايچي، مطالعه بنيادي بر روي اقوام مانايي در حوزه جنوبي درياچه اروميه كه در هزاره اول پيش از ميلاد در حلقه اتحاد امپراتوري اورارتو و كشور موصاصير قرار داشته و متفقا عليه دولت آشور پيكار مي كردند .
دژ نظامي جان آقا با قالايچي يا زيرتو مركز اقوام مانايي هم دوره بوده و متعلق به هزاره اول پيش از ميلاد كه حفاظت شمال زيرتورا برعهده داشته است .
طول اين دژ بيش از 250 متر و ارتفاع ديواره هاي آن نيز با توجه به وضعيت منطقه بين 80 تا 180 سانتي متر متفاوت است كه در خط الراس نظامي به طرز بسيار ماهرانه اي بدون استفاده از ملات و با چيدن سنگ هاي بزرگ بر روي هم ساخته شده است .
اين قلعه به صورت خطي در كوه ساخته شده و دو ديوار پهن سنگي و با ستون هايي كه از آن به عنوان اتاقك جهت نگهداري سربازان ساخته شده تشكيل شده است . خط رابط حركت سربازان و هفت پيوند چهار گوش در فاصله هاي مشخص در جبهه بيروني از جمله مهم ترين بخش هاي اين دژ به شمار مي آيند و از خط رابط براي تسهيل و تسريع در حركت سربازان براي پوشش دادن نقاط ضعف دژ و از اتاق هاي پيون هاي آن براي اسكان نيروهاي نظامي در هنگام يورش دشمنان استفاده مي شد .
حفاري در تپه قالايچي بوكان با توجه به نيازهاي مطالعاتي در بخش شمالي كه بقاياي آن در كاوش هاي سال 78 و 79 و در مركز تپه ظاهر شده بود ، ادامه يافت .
نمودار شدن اتاق هاي منقوش به رنگ اخرا با كف هاي خشتي و آجري مزين در سكوي تنگه مركزي ، حياط وسيع مفروش با سنگ هاي قلوه و پله ها همه در بخش شمالي ساختمان مركزي از آثار معماري مكشوفه اين فصل كاوش بودند و مهم ترين يافته ها نيز عبارت است از آجرهاي منقوش لعابدار كه تصاوير انسان ، حيوان و حيوانات اساطيري و ساير موضوعات متنوع هندسي دارند .
تپه قالايچي مركز ماناها در جنوب درياچه اروميه ، طبقه اي فرهنگي با سه دوره كه به طور منظم روي هم قرار گرفته اند . اين مكان مربوط به دوره هاي دوم و سوم آهن و محلي كه فرهنگ پادشاهي مانا به طور بنيادي روي آن مطالعه مي شود .



بؤلوم : تاريخ-كولتور یازار : elman 0 باخیش

محافظت از چشم در هنگام كار با كامپيوتر

۱۹ مهر ۱۳۸۹

محافظت از چشم در هنگام كار با كامپيوتر

اگر شما هم مثل من بيش از ۱۵ ساعت در روز با كامپيوتر كار ميكنيد حتما يا عينكي شده ايد يا چشمانتان ضعيفتر شده(اگر هم كمتر كار ميكنيد باز هم اين پست برايتان مفيد خواهد بود). دليلش هم واضح است. اينكه پيوسته به صفحه اي كه از خود اشعه هايي توليد ميكنه زل ميزنيم و رفلكس هاي چشم ما يعني همان پلك زدن هاي ما كاهش مي يابد.اين مسئله به سندروم بينايي كامپيوتر(Computer Vision Syndrome (CVS))معروف است. اما سوال اين است كه چطور از چشمان خود مراقبت كنيم؟
راهكاري كه در اينجا معرفي ميشود استفاده از برنامه اي به نام محافظ چشم eye defender است. اين برنامه بعد از گذشت مدت زمان مشخصي چند دقيقه صفحه نمايش را قفل ميكند تا من و شما يادمان نرود كه كمي به چشمانمان استراحت دهيم. از امكاناتي كه اين برنامه ارائه ميدهد ميتوان به اين موارد اشاره كرد:

  1. رايگان هست
  2. زمان بين هر استراحت و مدت هر استراحت قابل تنظيم هست
  3. برنامه قادر است زمانهايي كه شما از كامپيوتر استفاده نميكنيد را شناسايي كرده و با شروع استفاده از آن، تايمرش را ريست ميكند.
  4. امكان نمايش تمرينات تصويري براي جلوگيري از ضعيف شدن چشم
  5. در صورتي هم كه دوست نداشته باشيد در هر لحظه ميتوانيد زمان استراحت را كنسل كنيد و به كارتان بپردازيد

من شخصا سعي ميكنم زماني كه بايد چشمانم استراحت كند يا از پنجره به نمايي دور دست نگاه كنم يا چشمانم را ببندم. اميدوارم اين برنامه به كار شما هم بيايد.
سايت سازنده
دريافت برنامه از لينك كمكي(حجم برنامه ۱۸۰ كيلوبايت)



بؤلوم : یازار : elman 0 باخیش

Parlaq Yaradıcı Mebel Dizaynı!

۱۹ مهر ۱۳۸۹


http://3.bp.blogspot.com/_IUYlNU10BMY/SmG0jJFj3yI/AAAAAAAAZHo/OgABGjpQTGI/s400/creative-furnitures-01.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_IUYlNU10BMY/SmG0izXJ-oI/AAAAAAAAZHg/hMQev4BwucE/s400/creative-furnitures-02.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_IUYlNU10BMY/SmG0iZ2nLqI/AAAAAAAAZHQ/GkfSVplXbM8/s400/creative-furnitures-04.jpg


http://1.bp.blogspot.com/_IUYlNU10BMY/SmG0iGnVUZI/AAAAAAAAZHI/VPS4uXgR7yU/s400/creative-furnitures-05.jpg




بؤلوم : یازار : elman 0 باخیش

اونودوروق بيز نه ­لري - unuduruq biz nələri

۱۹ مهر ۱۳۸۹

اونودوروق بيز نه ­لري---شهرام گلكار

  هردن اولور بير كيتاب، 

  آليب قويورام ائوه. 

  بير ايل، 

           ايكي ايل اؤتور 

  كيتاب، كيتاب ايچينده، 

  اونودولور هر نه ­سه - 

                     اوخونولمور. 

  گؤزه گيرير گزيش 

                قيزلار، 

                       ورديش، 

                                هر ايش… 

  كيتاب آياق توتور قاچير 

                        گؤزه دَيمير. 

  ائله كي  اليم هر يئردن اوزولور، 

  دوستلارين دا لاغي بهانه اولور. 

  كيتابا اوز توتورام،- 

                        اوخويورام. 

  تعريفه گلمه­ين هر بير سطيرين 

                      اوخودوقجا اوتانيرام. 

  دئييرم زاماني ائتميشم هدر، 

  كيتاب نئجه دؤزوب- 

                  اودلانماييب ايندييه قدر…

 

unuduruq biz nələri

:: şəhram qolkar

hərdən olur bir kitab,

alıb qoyuram evə.

bir il,

iki il otur

kitab, kitab içində,

unudulur hər nəsə-

oxunulmur.

gözə girir gəziş

qızlar,

vərdiş,

hər iş...

kitab ayaq tutur qaçir

gözə dəymir.

elə ki əlim hər yerdən üzülür,

dostların da lağı bəhanə olur.

kitaba öz tuturam,-

oxuyuram.

tərifə gəlməyən hər bir sətirini

oxuduqca utanıram.

deyirəm zamanı etmişəm hədər,

kitab necə dözüb-

odlanmayib indiyə qədər...



بؤلوم : یازار : elman 0 باخیش

آثار زبان توركي در زبان سرخ پوستان امريكا

۱۹ مهر ۱۳۸۹

آثار زبان توركي در زبان سرخ پوستان امريكا


قديميترين آثار زبان توركي در زبان سرخ پوستان امريكا و احتمالا قديميترين نواحي تورك زبان
قديميترين ريشه هاي قومي انسانها معمولا از طريق زبان شناسان و با بررسي مطالعات زبانشناسان و با اضافه كردن مشاهدات باستانشناسي به ان پيدا مي كنند.در علوم زبانشناسي و تاريخي مرسوم در اروپا و روسيه، كه با ادعاي مركزيت براي هندواروپائي ها نوشته شده، سعي شده كه تقسيم زبان اورال-التائي به زبان هاي التائي و اورالي از حدود ده هزار سال پيش و تقسيم زبان آلتائي به زبان هاي تركي –مغولي، منچوري و ژاپني- كره اي از حدود شش هزار سال پيش و تقسيم زبان تركي – مغولي به زبان هاي تركي و مغولي حدود چهار هزار سال پيش اتفاق افتاده است.


اولين شكاف در ديدگاه فوق در قرن هفده اتفاق افتاد و در قرن نوزده ضربات سختي به ايده فوق وارد شد و. در قرن بيست تناقض گفته هاي مدعيان ثابت شد.
در سال 1638 اقاي ” جان ژوسلين” (1)متوجه شدند كه در زبان سرخ پوستان امريكا اثاري از لغات تركي وجود دارد. در قرن نوزده ” اتو رريك” (2) در زبان اقوام ” سو” از سرخ پوستان شمال امريكا ليستي از لغاتي با نزديكي به زبان تركي تهيه نمود. مثلا،” تانگ”يعني طلوع  ” تائي ” يا ” تانگي ” يعني آموختن. ” اتا ” يعني پدر، ” اينا ” يعني، مادر، ” تا ” يا ” ته ” يعني  ضميمه اي براي مكان ، ” اكتا ” يعني ” يك طرف ” و غيره. در ايتاليا و فرانسه نيز بررسي هائي مشابه انجام شد و نتايجي يكسان بدست امد.
دانشمند سوئدي اقاي ” استيك ويگاندر ” (3) تعدادي از تحقيقات خود را در مورد رابطه بين زبان هاي قوم ” مايا ” و زبانهاي التائي انتشار داده است. اقاي ” ا. كاريمولين ، 141-136 1976 (4) در تحقيقات خود مثالهاي زير را اورده است.” ااك ” يعني خيس ، ” اكا “-” اگا ” ، ” اقا ” يعني جريان ، جاري شدن . ” بالديز ” يعني خواهر جوانتر همسر ، ” بايال ” يعني ثروتمند و فراوان، ” بويا ” يعني رنگ ، ” بور ” يعني بافتن گيسو، ” ايك ” يعني ظاهر شدن، و ” تور ” يعني استادن.

در زبان سرخ پوستان امريكائي ” مايا ” صداهاي ” ي  ” و ” يو ” بطور مكرر قابل تبديل و تغيير هستند و اين معمولا فونتيك تركي را بخاطر مي اورد.مثل زبان تركي در زبان ” مايا ” كلمه ” ياش “به مفهوم نو و تازه و جوان مي باشد و تركيب ان مثل ” ياشيل ” يعي سبز است.(دييگو.د.لاندا،1955،19،77،79 ) (5).
دانشمند روسي اقاي ” يو.وي.كنوروزوف ” (6) براي مدت طولاني و مستمر، نوشته ها و فرهنگ قوم ” مايا ” را مطالعه كرده است.در نتيجه او ليست لغات مربوط به زبان ” مايا ” را تنظيم كرده  ولي هيچوقت به اين فكر نيفتاده كه تشابهي بين ان لغات و واژگان زبان تركي وجود داشته است.بعضي از اين تشابهت در زير اورده شده است.


بؤلوم : یازار : elman 0 باخیش

عكسي ازمجسمه ده ده قورقود - نخجوان جمهوري آذربايجان

۱۲ مهر ۱۳۸۹

عكسي ازمجسمه ده ده قورقود -  نخجوان جمهوري آذربايجان

DƏDƏ QURQUD HEKƏLİ-NAXCIVAN-AZƏRBAYCAN

پرونده:DQNAJ.JPG




بؤلوم : یازار : elman 1 باخیش

كاظم خان قطره اي از درياي غيرت مردم اورميه

۱۲ مهر ۱۳۸۹

كاظيم خان در سال 1246 هجري شمسي در روستاي قوشچي از توابع محال انزل اورميه ديده به جهان گشود. دوره جواني او مقارن با عمده ترين تحولات اجتماعي جامعه ايران يعني نهضت مشروطيت بود و از جهت بين المللي رقابت هاي امپراطوريها زمينه جنگ جهاني اول را فراهم ساخت. اهالي انزل كه در سطح وسيع به جهت كارگري به قفقاز و عثماني مي رفتند در بازگشت جوياي حال وقايع بودند كه در دول همجوار مي گذشت. به تبع رقابتهاي فوق آذربايجان غربي به خصوص منطقه انزل به عرصه تاخت وتاز سربازان روس و دولت هاي بيگانه تبديل شده بود و در اين ميان منطقه انزل به لحاظ بافت خاص اجتماعي و گردنه قوشچي مورد توجه بيگانگان بود و در مبارزه ميان آنان آنچه غارت مي شد اهالي انزل بود و آنچه كه از آن نشاني نبود حاكميت دولت مركزي ايران بود و مردم از نعمت امنيت بي نصيب بودند.

" كاظم خان" با شجاعت كه پشتوانه درايت وي در امور بود با قطع اميد از حكومت مركزي خود به ساماندهي اهالي غيور منطقه جهت مقابله با اجانب پرداخته و در راه حفظ ناموس ودين مبارزه پيگيري را بنيان نهاد.

كاظم خان در جريان خلع سلاح مردم توسط روس ها از باز پس دادن اسلحه ها خودداري ورزيد و در كوه هاي اطراف پنهان گشت.

سال 1296 مصادف بود با تخليه منطقه از نيروهاي نظامي روس اما اينبار متاسفانه نوبت آسوري هاي رانده شده از كشور عثماني بود كه بلاي جان مردم منطقه شدند. در اين تاريخ ده ها هزار نيروي تا دندان مسلح آسوري مشهور به ( جيلوها) مجهز به توپ و مسلسل بعد از كشتار و قتل مردم در اورميه و عسگر آباد به قوشچي يورش مي آورند. كاظم خان با شجاعت و جان نثاري ياران خويش و با مقومت و پايداري سرسختانه تنها توانسته بود حدود نصف مردم قوشچي و قره باغ را از قتل عام آنان برهاند و در جزيره اي كه بعدها به ( كاظم خان داشي) معروف گرديد حفظ نمايد.

سال 1297 ه.ش بخصوص براي اهالي انزل سال مصيبت باري بود. باقيماندگان قتل عام مذكور گرفتار بلاي قحطي و گرسنگي شده بودند و مردم اورميه و انزل شايد بدترين مصيبت تاريخ را در جلوي چشمان خود و با تمام وجود درك مي كردند. در تحت چنين شرايط و اوضاع نابساماني " كاظم خان " با درايت خاص خود از فشار قحطي بر مردم كاست.

اما در همين زمان ها اشرار مسلح وابسته به بيگانه به طور وسيع سازماندهي مي شدند كه يكي از اين جريانات در آذربايجان قضيه ( سيميتكو) بود.

كاظم خان در جنگ هايي كه با نيرو هاي سيميتكو داشت بار ديگر مجبور گرديد كه اهالي را به جزيره كوچك و سنگ كاظم داشي هدايت كند و اينبار اهالي به مدت شش سال در اين جزيره سنگي به مقاومت و اقامت پرداختند و در اين مدت ايثار و فداكاري هايي كه انجام مي شد شايد در طول تاريخ كم نظير باشد. و از سويي ديگر وجود كاظم خان پشتوانه محكم و گرمي براي اهالي منطقه بود.

واين جنگ ها عاقبت با پيروزي قطعي كاظم خان و پاكسازي منطقه از دست اكراد پايان يافت اما اين پايان كار نبود و از سويي ديگر كاظم خان به پيشنهاد كنسول انگليس جواب رد داد و در نهايت اين مرد رشيد در پيكاري نابرابر با نيرو هاي رضاخان و ياغيان منطقه بعد از شش سال درگيري به واسطه انفجار بمب دست ساز خويش در سال 1302 ه.ش در جزيره معروف كاظم داشي جان به جان آفرين تسليم كرد.

منابع:

http://oxtay1.blogfa.com/

وبلاگ آلما يولو

ائلمان توران
Güney Azərbaycan-Urmu: Kazim Xan Daşi  ...

آثار به جا مانده از محل زندگي كاظم خان واقع در شمال شهر قوشچي



بؤلوم : تاريخ-كولتور یازار : elman 1 باخیش

عسگرآبادي ، روحاني بلندآوازه در وطن خويش غريب

۲۵ شهريور ۱۳۸۹


آينانيوز:



عسگرآبادي ، روحاني بلندآوازه در وطن خويش غريبكه بود،چه كرد چه سرنوشتي پيدا كرد و چرا نامش از يكي از مهمترين خيابانهاي اروميه حذف شده است؟


حامد عطائي/
 بي شك هركسي در اروميه زندگي كند و با شنيدن نام عسگر آبادي، خيابان عسگرآبادي و يا چهار راه عسگرآبادي كه بعد از انقلاب به دلايل نامعلوم نامش به " بعثت " تغيير يافت اتفاق خاصي در ذهنش رخ ندهد را نبايد چندان استنطاق كرد چرا كه تمامي منابع تاريخي مربوط به شهر اروميه كه نزد نگارنده 6 جلد كتاب تقريبا قطور و گرته برداري شده از كتب تاريخي در مور ديگر شهرهاست در مورد اين عالم وارسته و مبارز اورموي حجت را تمام كرده و تقريبا ساكتند و كسي نمي داند با وجود گمنامي اي كه تاريخ نويسان اين شهر براي آيت الله ميرزا علي عسگرآبادي رقم زده اند چرا تا اين حد نامش بصورتي غريب در ذهن و سينه اروميه اي ها زنده است بدون اينكه اطلاعات چنداني از او داشته باشند.
عسگرآبادي كه بود، چه سوابقي داشت و چه سرنوشتي پيدا كرد؟ اينكه چگونه نامش بر روي يكي از مهمترين خيابانهاي اروميه نهاده شده و بعد از انقلاب به چه دليل حذف شده و سوالات متعدد ديگر در ادامه تحقيقاتي است كه آينانيوز در آينده بدان ها خواهد پرداخت. سطور زير در همين حد اطلاعات كل سوابق مكتوب و مضبوطي است كه نويسندگان بي انصاف ما از روحاني مشروطه خواه و مجتهد مبارز اروميه اي  در كتابهاي تاريخي آورده اند. باشد كه ما فراموشكاران اين مجاهدتها نباشيم و به پاس كليه زحماتي كه در طول تاريخ شهر و ديارمان متحمل شده اند حداقل در شناخت و شناساندنشان آستين بالا بزنيم.


ميرزا علي فرزند كربلايي علي النقي در سال 1282ه.ق در روستاي عسگرآباد اروميه متولد شد پس از تحصيلات ابتدايي مدتي درعتبات عاليات به تحصيل پرداخت و پس از كسب درجه اجتهاد به اروميه بازگشت و پيش نمازي بازارباش واقع در ميدان گندم فروشان را به عهده گرفت.عسگرآبادي از وعاظ طراز اول اروميه بود. عسگرآبادي در اوايل مشروطيت از سوي مردم اروميه به نمايندگي مجلس شوراي ملي رسيد ولي هنگام عزيمت به تهران در تبريز با جنگ قواي محمد عليشاه و مشروطه خواهان مواجه شد لذا از رفتن به تهران منصرف شد و بعد به استانبول رفت و در بزرگترين مسجد آنجا سخنراني نمود و مردم را به اتحاد اسلام دعوت كرد.پس از جنگ جهاني اول به اروميه بازگشت و به وعظ و ارشاد مردم پرداخت و در سال 1276 در اين شهر وفات يافت .( تاريخ رضائيه- احمد كاويان پور)

http://urmulutaymaz.blogspot.com/



بؤلوم : یازار : elman 0 باخیش

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

 

بلاگا گؤره


    سلام
    عزيز گؤروشجو لر بلوقوما خوش گليبسينيز
    بو بلوقدا گؤزل آذربايجانيميزا گؤره يازيلار - شكيللر و.. اولاجاقدير
    هدفيميز ديليميزي قوروماق و آذربايجانا وفالي بير اؤولاد اولماقدير
    يوروملارينيزي گؤزله ييرم


سایغاج